Blog

Staken van uw B.V

U hebt uw B.V. jaren geleden opgericht en er jarenlang uw onderneming mee gehad. Onlangs bent u echter in loondienst gaan werken en vraagt zich nu af waar u verstandig aan doet: uw B.V. aanhouden of staken?

Flex-B.V.

Met de nieuwe wetgeving voor B.V.’s, vaak aangeduid als flex-B.V., is het veel eenvoudiger geworden om een B.V. op te richten. De kosten van oprichting zijn er wel nog steeds, maar het is niet langer noodzakelijk om € 18.000,- aan banktegoed te hebben.
De kosten voor enkel het aanhouden van een B.V. bedragen echter ook zo’n € 500,- per jaar. Het aanhouden van een B.V. is daarom tegenwoordig minder logisch dan een aantal jaren geleden en u zou er vrij zeker van moeten zijn dat er op korte termijn weer activiteit in de B.V. gaat plaatsvinden. Indien dit niet het geval is, kunt u deze beter opheffen en die kosten besparen.

Opheffen

Het opheffen van een B.V. is eenvoudig zolang de B.V. alle schulden en vorderingen zelf kan afhandelen. Het restvermogen wordt uitgekeerd als dividend en de opheffing bij de Kamer van Koophandel kan door middel van formulieren afgehandeld worden. Adbelco helpt u hier graag bij.

Wilt u weten of dit voor u interessant is? Neem contact op met Michiel Verboom.

Geplaatst in: Bedrijf gerelateerd

Plaats een reactie (0) ↓