Blog

Kleine ondernemersregeling voor de omzetbelasting?

Stel; u doet als kleine ondernemer vooral zaken met buitenlandse afnemers. U betaalt hierdoor weinig omzetbelasting, namelijk alleen over de omzet die u heeft gemaakt in opdracht van binnenlandse afnemers. U heeft een jaaromzet gemaakt van € 60.000,-, maar kunt ondanks dit aanzienlijke bedrag tóch in aanmerking komen voor de kleine ondernemersregeling voor de omzetbelasting.

Voor de kleine ondernemersregeling komt u in aanmerking als u per jaar minder dan € 1.883,- aan omzetbelasting moet betalen. Ligt het door u te betalen bedrag aan omzetbelasting hier net onder, dan krijgt u een vermindering die al aantrekkelijk is, maar écht leuk wordt het zodra het jaarbedrag aan te betalen omzetbelasting lager is dan € 1.345,-. Dan hoeft u namelijk niets te betalen!

Waar moet u op letten?

Als uw situatie inderdaad onder de regeling valt, moet u dit wel zelf aangeven bij het doen van de aangifte. Dit gaat niet automatisch. Let daarom bij het doen van de laatste aangifte omzetbelasting van het jaar goed op of u voor de regeling in aanmerking komt.

Indien Adbelco uw jaarrekening opstelt, dan bekijken wij dit uiteraard voor u. We zullen u hierover tijdig informeren en het voor u regelen.

Wilt u meer weten over de kleine ondernemersregeling? Neem contact op met Michiel Verboom.

Geplaatst in: Bedrijf gerelateerd, MKB

Plaats een reactie (0) ↓