Blog

Verlaagd tarief aanmerkelijk belang

In 2014 is het belastingtarief voor aanmerkelijk belang tijdelijk verlaagd naar 22%. Als u twijfelt over het doen van een dividenduitkering, dan is dit mogelijk hét jaar om dit plan ten uitvoer te brengen. U betaalt dan 3% minder over een bedrag tot maximaal € 250.000,- dan in komende jaren. U bent natuurlijk niet verplicht het bedrag uit te keren; u kunt het ook gebruiken om uw rekening-courant met uw B.V. af te lossen.

Hoe werkt het?

Als u een dividend uitkering doet dan moet u aangifte doen. Direct bij de aangifte moet u de eerste 15% dividendbelasting voldoen vanuit uw B.V. aan de belastingdienst. Het tweede deel, in 2014 dus 7%, moet u voldoen bij de aangifte inkomstenbelasting over 2014 vanuit privé.

Aflossen rekening courant

Als u een dividenduitkering doet, dan moet hiervan aangifte worden gedaan. Direct bij de aangifte dient u de eerste 15% dividendbelasting te voldoen aan de Belastingdienst vanuit uw B.V. Het restant, in 2014 is dat dus nog 7%, moet u voldoen bij de aangifte inkomstenbelasting over 2014 vanuit privé.

Wilt u weten of dit voor u interessant is? Neem contact op met Michiel Verboom.

Geplaatst in: Bedrijf gerelateerd, MKB

Plaats een reactie (0) ↓